Ženy doma remizovaly s Pardubicemi 6.10.2013

Choceň – Pardubice

Součková

Renzová

Stodolová           Nedvědová        Boudová

Syrová P.             Kupková              Hájková               Janderová

Rychtaříková     Němcová (74´Šlégrová)

 

Syrová K.

POLOČAS:           1:1

KONEC:                3:3

Za slunečného počasí (13oC, pocitově však více) a bezvětří se scházíme k dalšímu domácímu zápasu, tentokráte nás čekají Pardubice. Již začátek utkání slibuje hezkou podívanou a vyrovnané utkání. Ve 4´ přichází první střela hostů, naštěstí míří pouze vedle naší branky. Naopak v 8´ se pouštíme do akce my, když Renzová získává míč na půli, naráží si s Němcovou, potahuje, ale nakonec střílí pouze do brankářky. Ve 13´ soupeř šikovnou nahrávkou zaskakuje naši obranu a útočí na branku, naštěstí šanci maří Renzová. V 17´ couveme před útočící hráčkou a vytváříme tak téměř dálnici a prostor pro střelu, který soupeř samozřejmě využívá a střelou ze střední vzdálenosti otevírá skóre a ujímá se vedení 0:1. Naši fanoušci vědí, kdy nás podpořit, a tak je slyšet z tribun hlasitá podpora. Ve 29´ přichází centr z pravé strany, Kupková se pouští do hlavičkového souboje, soupeř se nicméně osvobozuje a míč se opět dostává do bezpečného území. Ve 35´ po rohovém kopu, který rozehrává Janderová, dochází ke zmatku v malém vápně. Jako první se orientuje Syrová a s klidem proměňuje a vyrovnává tak na 1:1. Ve 38´ soupeř kombinuje na naší polovině. Svými nahrávkami se nakonec však sám zahání a jeho střela tak už není ohrožením naší branky. Ve 43´ ještě soupeř vybízí svoji rychlou útočníci k akci. Stodolová celou situaci kontroluje a s pomocí brankářky hru uklidňuje. Do kabin tedy jdeme s výsledkem 1:1.

Nástup do druhé půle se nám příliš nedaří. Již ve 47´ soupeřka utíká obraně, zasekává a střílí. Součková vyráží a dorážku ještě blokuje Boudová. Nakonec míč odvracíme do bezpečí. Celá situace ale smrděla průšvihem! V 51´ si míč potahuje po levé straně Rychtaříková, centruje, míč se dostává ke Kupkové, která zakončuje, ale bohužel míč míjí těsně soupeřovu branku. Střela v 53´ minutě se ještě míjí účinkem. O 3 minutky později, tedy v 57´ Syrová nahrává, Rychtaříková pouští míč do volného prostoru, kam si nabíhá Kupková, která skóruje a přináší nám tak vedení 2:1. V 61´ ztrácíme míč na polovině, čehož soupeř okamžitě využívá a hrne se do útoku ve třech. Naše obrana se však rychle vrací a celou situaci kontroluje. V následující minutě se ale opět hosté dostávají do šance. Součková musí ven z brány, daří se jí zmenšit úhel pro střelu a míč vyráží/tečuje na rohový kop. Ten se hostům daří rozehrát. Ve vápně vyhrává hlavičkový souboj Irenka (hosté) a míč se tak snáší do naší branky. Stav utkání se opět srovnává; 2:2. Z obdrženého gólu se nevzpamatováváme dostatečně rychle a tak se v 64´ hosté znovu dostávají k naší bráně. Hájková musí podstoupit souboj, její skluz je odpískán jako faul a z následného trestného kopu z hranice vápna Pardubice zvyšují na 2:3. Ve stejné minutě hosté střídají (↓14, ↑15). Tři minutky zaváhání a kolik neštěstí to přináší L. Naštěstí se z rychle obdržených gólů otřepáváme a za podpory fanoušků dále bojujeme o tři body. V 65´ přichází přihrávka na nabíhající Syrovou, ta se snaží přehodit již značně vyběhnutou brankářku, ale nedaří se jí to a tak střela míří pouze do gólmanky. V 76´ Rychtaříková prodlužuje na Kupkovou, ta míč kontroluje a přestože je stíhána soupeřkou, s přehledem zakončuje a vyrovnává na 3:3. V 69´ se již skoro radujeme znovu, když po kombinaci na pravé straně se zodpovědnosti ujímá Syrová a zakončuje. Chvíli situace vypadá tak, že by míč mohl projít pod ležící brankářkou, ta ho nakonec ale kontroluje a k naší smůle se tak skóre nemění. V 74´ si vytváříme tlak před soupeřovou brankou, když se jim nedaří dostat míč do bezpečí.  Nakonec celou situaci řeší Rychtaříková střelou nad. Ve stejné minutě střídáme (↓Němcová, ↑Šlégrová) a Němcová si užívá hlasitého potlesku za odvedený výkon. Nově příchozí Šlégrová se okamžitě zapojuje do hry, nahrává mezi 2 obránce, kde si míč přebírá Rychtaříková, která střílí do brankářky. V 79´ pak přichází kolmice na soupeřovu útočnici, která se dostává za naši obranu. Naštěstí si ukopává míč, čehož využívá Součková, která vybíhá ven z brány a celou situaci kontroluje. Následných pár minut si soupeř ještě vyvinul tlak, kterému jsme však dokázaly odolat a tak se skóre už nemění a rozcházíme se smírně s výsledkem 3:3.

Po utkání je slyšet skandování fanoušků, probíhá focení a děkování. Nemohu se ubránit osobní zaujatosti a tak pro shrnutí musím konstatovat, že výsledek 3:3 je sice asi spravedlivý, nicméně možná bychom si přeci jen zasloužily ty bodíky o chloupek více my J.

 

pozn. pod čarou: Soupeřkám se zřejmě líbily naše dresy, a proto nás za ně tak rády po celou dobu utkání chytaly :/