Žáci doma s Pardubicemi 13.4.2013

 

Žáci mladší                        
Datum:                         13.4. 2013
Hřiště:   Na Parapleti                      
Choceň - Pardubice B 3 : 0 ( 2 : 0 )      
                             
Sestava: Součková (42' Chytil L.)
  Voda   Matějka   Flidrová   Dostál
  Chytil A.   Fikejz   Kopecký   Beneš
  Šimek   Chadima
                             
Branky: 21' a 57' Šimek, 26' Fikejz
   
ŽK: 0
ČK: 0
                             
Průběh utkání:                        
  Utkání hrané za jarního větrného počasí s kvalitním fotbalově hrajícím soupeřem z Pardubic. První poločas jsme si vytvářeli řadu brankových šancí, ze kterých jsme proměnili jen dvoubrankové vedení (Šimek, Fikejz). Soupeř hrozil z rychlých kombinačních protiakcí a z dobře zahraných standartních situací.                               Ve druhém poločase se hra neměnila. Opět jsme si vytvářeli brankové šance, ale dokázali jsme v samém závěru proměnit už jenom jednu (Šimek). A tak velmi pěkné fotbalové utkání skončilo naši zaslouženou výhrou. Našim hráčům patří poděkování za předvedený výkon.

 

Žáci starší

 

Choceň - Pardubice B

13. 4. 2013

S favoritem utkání jsme hráli opět na UMT, kde to byl jako vždy více boj než fotbal, ale zkušenosti s tímto terénem mají obě mužstva, tak že se neměl kdo na co vymlouvat.

  Naši hráči začali ve velkém stylu a během 20 minut vstřelili překvapenému soupeři 2 branky. Obě byli velice podobné, když Šafek vybojoval míč a předložil ho ideálně Ďuračovi, který se nemýlil. Soupeř také hrozil, ale my jsme byli nebezpečnější, hlavně v chuti hrát dopředu a v bojovnosti ve středu pole. Přesto se podařilo Pardubicím do poločasu skóre skorigovat, po vydařeném trestném kopu, kdy ve vápně doslova protlačily míč před Komůrku v brance a zavěsili.

  Do druhé půle již soupeř pochopil, že to nebude mít jednoduché, hráče prostřídal a zvýšil nasazení a důraz. Velká fyzická převaha hostí byla znát a také velmi brzo padnul vyrovnávací gól. Avšak i remíza s tímto soupeřem je úspěch, tak že naši hráči v nasazení nepolevili a hlavně se drželi po zranění Ďurače, který nám v předu velmi chyběl. V tomto období se ale projevila mentalita našeho druhého útočníka Šafka, který neúnavně bojoval se stopery  a byl příkladem pro ostatní hráče. Jeho kolena sedřená do krve z umnělky, jako by nevnímal a neustále byl pro obranu soupeře hrozbou. Samozřejmě musíme pochválit i obranu, hlavně krajní obránce, Novotného a Mareše, kteří jsou mladší ročník a měli proti sobě hráče až o dvě hlavy vyšší.

   Rozhodně jsme si za přístup k utkání minimálně bod zasloužili, tak že remíza je spravedlivá.

SESTAVA :  KOMURKA, MAREŠ, NEDVÍDEK, NOVOTNÝ, HANUS, DOČKAL, CHALOUPKA, KAJSRLÍK, ŠAFEK, ĎURAČ.

STŘÍDALI : PLCH, REJMAN, KOPŘIVA

BRANKY  :   2 ĎURAČ