Muži A v Pardubicích 5.5.2013

 

FK Pardubice C - FK Agria Choceň 2:3 (1:1)

 

Naši kluci se na pardubické vrhli jako vítr a během úvodních 15 min. jsme si vytvořili 3 velké šance ke skórování nejdříve střela Fikejze skončila za přispění brankáře na rohu. Po jeho rozehrání orazítkoval opět Fikejz tyč a z dorážky i V. Smejkal. Domácí byli opaření a my dále pořádali útočné manévry. V 8 minutě započal krásnou akci Kopecký z jehož přihrávky těžil Eisner kterému střelu brankář vyráží před Fikejze a ten si ví rady 0-1. V 15 min ovšem zabrali i domácí a po centru před naší branku korigují na 1-1 Růžičkou. V 33 min. uvolňuje Souček Fikejze a jeho střelu brankář vyrazil.Zbytek pol. se odehrál ve středu hřiště kde jsme byli více na míči ale žádnou jasnou šanci si již nepřipravili.

 

Začátek druhé půle vyšel lépe domácím. V 53. minutě zachytil špatnou rozehrávku Gerčáka Klátil, ale ten velkou šanci neproměnil, když Gera svou chybu skvělým zákrokem napravil. V 61. minutě Jan Růžička ve vápně připravil příležitost pro čerstvého T. Kakrdu, který svůj první dotek s míčem přetavil v gólovou střelu o břevno - 2:1. Kluky to zdravě naštvalo a již za 2 min. přichystali odpověď. A to když Smola vybojoval míč přihrál Součkovi, který ideálně předložil Hrubému a ten se nemýlil 2-2 krásný fotbalový moment. Nás tato situace nakopla a vlila nám krev do žil kluci byli všude a domácí mnohdy nevěděli jak naše útočné snažení zastavovat. V 68 min. střílí nebezpečně Hrubý těsně míjí. V 72 min.Souček sám proti golmanovi neproměňuje. Náš tlak vrcholil a opět Souček po rohu a závaru před brankou domácích trefuje nohu pardubického brankáře.  Rozhodující okamžik se poté zrodil v 81. minutě, kdy hosté po  faulu Kotajneho na Fikejze zahrával Kopecký trestný kop, který krásně posadil Fíkovi na hlavu a ten se stal hrdinou utkání 2:3.Zbytek utkání si už naši borci dobrou obranou hrou pohlídali a k vážnější situaci domácí nepustili.

 

Fakta - branky: 15. Jiří Růžička, 61. T. Kakrda - 8. a 81. Fikejz, 63. Hrubý. ŽK: 2:2. Rozhodčí: Hořínek z Hradce nad Svitavou (Brychta, Andrle). Diváků: 70.

 

Sestavy - FK PCE C: Zahradník - Jan Růžička, Křivka, Vágner, Jiří Růžička (75. Konvalina) - Hovorka (75. Novotný), Ryba (66. Kotajny), Sůra, Strachota - Klátil, Rydval (60. T. Kakrda).

CHOCEŇ: Gerčák - V. Smejkal (63. Gyömber), Chleboun, Baborák, Eisner (67. Kaplan) - Hrubý, A. Kopecký, Smola, Šabata (77. Konárek) - Fikejz, Souček (87. Hroděj).