Muži A doma s Dobříkovem - 30.3.2013

 

Choceň – Dobříkov
2-1  (1-1)

Druhé jarní mistrovské utkání jsme odehráli na naší umělé trávě, která je menších rozměrů a vzhledem k postavení obou týmů v tabulce a k tomu že to bylo derby, se hrálo o 6 bodů.
Náš tým začal aktivně, měl lepší držení míče, ale bez nějakého efektu. To Dobříkov pohrozil v 5‘ min, kdy po rohu nastřelil břevno naší brány Zahradníkem. Jakoby naši hráči tuto výstrahu nebrali vážně, a tak naši obranu načapal v nedbalkách opět Zahradník, který předložil ideální míč Markovi a ten si ve 12‘ min věděl rady 0-1. Náš mladý tým se ale poté semkl a začal hrát více aktivně a tak začali přicházet i naše šance. Ve 13‘ min střílí Kopecký skákavou střelu, kterou brankař nezkrotil, ale Souček dorážku skrze gólmana neprotlačil. V 16‘ min je po přistrčení Kopeckého opět v šanci Souček ale brankář mu střelu vyrazil. Ve 23‘ min, po rohu, hlavičkuje Fikejz. Těsně ale minul branku. Ve 30‘ min přichází krásný pas od Chlebouna, který si Souček zpracuje do strany a hned pálí. Bohužel brankář Novotný opět skvěle zasahuje. Z následujícího rohu jsme se přeci jen dočkali. Kopecký s Fikejzem si dají na krátko roh, Kopecký zacentruje a Suk se konečně prosazuje 1-1.  Musí se ale činit i náš brankář Trkal který vyráží  dalekonosnou střelu  z trestného kopu od půlícího kruhu Karely. Zbytek poločasu se hrál ve zjitřené atmosféře a to především kuli zranění hostujícího hráče našim mladým Hrubým. Ten dokončil skluz a byla správně udělena žlutá karta ale nebyl záměr někoho zranit. Na to všechno reagoval hráč hostí Karela po svém předvedl faul, za který je možná červená málo. Buďme rádi že bez následků našeho mladého hráče. K překvapení všech rozhodčí Bleša dává jen žlutou kartu.

Druhý poločas, to je spíše bitva než nějaký fotbal, hosté všechno nakopávali do našeho vápna a čekali na chybu. My jsme se snažili o kombinaci ale ve zhuštěném prostoru a na malém hřišti se nám to moc nedařilo. Proto se čekalo na šance trochu déle . Nejdříve Dobříkov zaměstnal Trkala nepříjemnou hlavičkou kterou zneškodnil. My jsme se dostali ke slovu v 67‘ min a to po rohu který rozehrál Souček. Na něj si krásně vyskočil nikým nehlídaný Fikejz a ten se nemýlil 2-1. Pak jsme se zbytečně zatáhli na naši polovinu a nechali hosty být aktivní a to se nám mohlo  vymstít. Do našeho vápna to létalo ze všech stran ale náš mladý tým bojoval  a všechny nebezpečné situace vyřešil a vítězství uhájil.
Utkání bylo hodně ovlivněno malou umělou trávou kdy se kolikrát stalo že odkop brankáře chytal brankář na druhé straně. Také nepřesným rozhodčím. Nnaši hráči ho ale zvládli a to je zvlášť dobře před dalším derby s favoritem soutěže Vysokým Mýtem,  které rozmetalo Českou Třebovou 0-5.

Fakta:

branky :  30‘ Souček, 67‘ Fikejz  -  12‘ Marek  

rozhodčí: Bleša; asistenti: Morávek, Horníček
diváci: 220   

poločas: 1-1

Choceň: Trkal - Smejkal, Chleboun, Seidenglanz, Eisner -Hrubý(58‘ Konárek), Kopecký, Smola, Souček(86‘ Gyömber) - Fikejz, Šabata(72‘ Hroděj) 

Dobříkov: Novotný - Dostál, Horníček, Karela(Saliger), Hořejší - Marek(Barták), Klapal, Šulc(Rychtařík), Houžvička - Zahradník, Ševčík