Elévové - turnaj Choceň 14.4.2013

 

První jarní mistrovský turnaj v Chocni - neděle 14.4.2013

15. 4. 2013

 

 

Turnaj Choceň 14.4.2013

Choceň – Pardubičky 4:7 (1:5) br.: Sopoušek 2x, Štancl, Houdek

Choceň – Slatiňany 12:2 (5:1) br.: Sopoušek 7x, Štancl 3x, Kozel 2x

Choceň – Skuteč 4:5 (1:3) br.: Sopoušek 2x, Kozel, Houdek

 

První mistrovský turnaj byl odehraný na umělé trávě v Chocni za pěkného slunečného počasí. Nastoupili jsme v této sestavě. Šimon Novotný, Pavel Štancl, Jan Netolický, Adam Dostál, Filip Trkal, Jakub Trkal, Jáchym Sopoušek, Štěpán Houdek, Ondra Dolníček a Jan Kozel.

První zápas byl ve znamení prvního sehrávání chlapců a zvykání si na venkovní prostředí velkého hřiště. To se nám opravdu povedlo, protože než jsme se rozkoukali, již jsme prohrávali 0:3. Po nastoupení do druhé půle jsme zabrali, vytvořili si několik šancí, z kterých padly góly. Podařilo se nám však jen snížit hrozivé poločasové skóre 1:5 na konečných 4:7, když naše branky vstřelili Jáchym Sopoušek 2x, Pavel Štancl a Štěpán Houdek.  

Ke druhému zápasu se Slatiňany jsme již přistoupili zodpovědněji a výsledkem byla pěkná hra, více přesných přihrávek a přesnější zakončení. To vše se ukázalo jasným vedením v poločasu 5:1. V druhém dějství jsme pokračovali v dobrém výkonu a ve vylepšení skóre. Celkový počet branek se zastavil na 12:2. Střelecky se výrazně prosadil Jáchym Sopoušek 7x, dále Štěpán Houdek 3x a Jan Kozel 2x.

Ve třetím utkání jsme nastoupili proti Skutči, která v turnaji jevila zdatným soupeřem a také se tak prezentovala. Již od začátku nás zmáčkli a my jsme špatně organizovanou obranou inkasovali první dva góly. Chvíli nato nás několika pěknými zákroky podržel v bráně Šimon Novotný, který vytáhl umístěné střely soupeře na rohový kop. Celkem jsme do poločasu inkasovali 3 branky a jen jednu vstřelili. Po změně stran jsme zvýšili opět aktivitu, zpřesnili přihrávku a také koncovku, ale na rozjetého soupeře to nestačilo, nakonec jsme prohráli těsně 4:5. O branky se podělili Jáchym Sopoušek 2x, Jan Kozel a Štěpán Houdek.

Chlapce musíme pochválit za bojovný výkon, který sice přinesl pouhé tři body, ale také nám to přineslo a odkrylo další slabiny, na kterých musíme zapracovat a v tréninku odstranit.