Ženy vyhrály se Dvorem Králové 10.11.2013

Choceň – Dvůr Králové

Šlégrová

Stodolová           Kupková              Syrová K.

Syrová P.             Rychtaříková     Renzová              Janderová

Boudová             Nedvědová        Němcová

POLOČAS:           7:0

KONEC:               11:1

K našemu poslednímu letošnímu zápasu vyjíždíme do Kuksu utkat se se Dvorem. Dvůr je v tabulce pod námi, a tak doufáme, že podzimní část zakončíme vítězně. Po příjezdu na místo, musíme konstatovat, že tentokráte sice nebudeme hrát na sněhu, ale kvalita hřiště vzhledem k počasí není příliš dobrá.

Při nástupu na hřiště zjišťujeme, že soupeř nám naši roli značně ulehčuje,neboť nastupuje pouze v 8 lidech. Na hře je to znát. Již ve 3´ přichází centr z levé strany a Renzová otvírá skóre utkání. V 8´ Renzová centruje na nabíhající Boudovou, která si ve vápně míč dobře zpracovává, ale nakonec z malého vápna míjí branku. V 10´ se Rychtaříková dobře zorientovává, když vidí vyběhnutou brankářku, přehazuje ji a zvyšuje na 2:0. Ve 13´ Rychtaříková přidává další gól, když zachycuje rozehrávku od brány domácích a opět přehazuje golmanku – 3:0. V 16´ ve vápně Syrová P. vyhrává hlavičkový souboj s brankářkou a Němcová už jen doráží do prázdné brány – 4:0. V 21´ Renzová střelou ze střední vzdálenosti zvyšuje na 5:0. 25´ je pro nás smolná. Soupeř se ojediněle dostává k míči, přichází nákop, který by v klidu likvidovala Kupková, je však faulována a to tak nešťastně, že musí ze zápasu odstoupit – odneslo to koleno (podle posledních informací nateklé a hrající všemi barvami L). V 35´ Renzová dává hattrick, když ve vápně získává míč, zachovává si chladnou hlavu a nedává brankářce šanci J 6:0. V 41´ přichází hezká akce z pravé strany, kde Nedvědová kombinuje se Syrovou P., která zvyšuje na 7:0.

Ze hry jsme trochu znechuceny. Je to spíše takový trénink, ale proč na něj musíme jezdit tak daleko?!? I ve druhém poločase se převážně hraje na jedné polovině hřiště. Ve 48´ předvádíme hezkou kombinační hru na pravé straně. Renzová naráží Syrové P., ta hraje na Nedvědovou, která opět rozvlňuje síť soupeřovy branky – 8:0. V 61´ přichází snad první „střela“ na naši branku. Ve stejné minutě na druhé straně hřiště se Janderová ujímá osamoceného míče a s přehledem zakončuje k tyči – 9:0. Pak přichází naše krátká gólová pauza, nikdo nechce vstřelit 10. gól J. Naopak soupeř z ojedinělé akce (pravda, že asi z metrového ofsajdu) střílí svůj jediný gól – 9: 1. V 65´ domácí brankářka předvádí nádherný zákrok, kterým vytahuje míč na roh. V 77´ se konečně dočkáváme 10.gólu, když po kombinaci Stodolová-Renzová-Syrová P. posledně jmenovaná zakončuje. Brankářka ještě stačí míč vyrazit, ale na dorážku Rychtaříkové už nestačí. Ta si tedy také připisuje hattrick. V 79´ to vypadá, že se Janderové příliš nechce zvedat ze země, pak se vstává, získává míč, sprintuje na bránu, hraje míč pod sebe, kde nabíhá Syrová P. a nekompromisně zakončuje a uzavírá tak skóre zápasu – 11:1.

Co dodat? Být soupeřek více, mohl to být fajn fotbal, několik šikovných hráček se tam našlo, i když terén byl těžký. A fanoušci? Naši s námi tentokráte nejeli a domácí za mnoho nestáli (a možná ani nestáli :D, hold po sobotní noci...).