Ženy prohrály se Sázavou 22.9.2013

Choceň – Sázava

Koníčková

Renzová

Stodolová           Hájková               Stoklasová/Kaválková (77´)

Boudová             Kupková              Nedvědová        Janderová

Rychtaříková     Syrová P.

 

Šlégrová, Syrová K.

POLOČAS:           2:2

KONEC:                2:4

Po týdenní pauze se scházíme za hezkého počasí (cca 13oC) v celkem hojném počtu k dalšímu domácímu zápasu. Tentokráte nás čeká Sázava a tedy těžký soupeř. Již na začátku utkání bylo zřejmé, že oba týmy lační po bodech a získat je nebude snadné. Začátek hry se vyvíjel zprvu lépe pro nás. Již v 5´minutě se nám daří vystřelit, bohužel zatím pouze nad. V 7´ Ivě Rychtaříkové vychází klička a míří na bránu. Nakonec se ale nechává odstavit soupeřkou, což rozčílilo trenéra, který celou situaci komentuje vlastními slovy a my z lavičky se tak dozvídáme, kolik Iva váží J. V 9. minutě po rohovém kopu domácích se k míči dostává Boudová a hlavičkou zakončuje do soupeřovy branky. Ujímáme se tedy vedení 1:0. Pak se však o slovo přihlásily také soupeřky a během minuty nám nadělily 2 branky. První přišla po dlouhém nákopu (pro soupeře typický obrázek hry), kdy se soupeřka dostala za naši obranu, sama pak mířila na bránu a nemýlila se. Druhým gólem soupeřky trestají naši chybu, kdy jsme špatně odkoply míč, který se tak vrátil před branku a hosté ho už snadno dopravili do sítě. Nepříznivý stav 1:2 nás ale nezlomil. Naopak na něj odpovídáme několika šikovnými přihrávkami, díky nimž je soupeřova obrana vyšachována ze hry. Hezká akce z levé strany však bohužel gólem nekončí. Za potlesk ale rozhodně stála. Další minuty pak patří Sázavě, její střely ale převážně míří mimo tři tyče. Ve 28´ se v příliš dobrém světle nepředvádí kapitánka hostů, když dostává žlutou kartu za nevhodnou gestikulaci směrem k rozhodčímu. O minutu později hosté ve vápně zahrávají rukou a nabízí nám možnost srovnat skóre. Kupková penaltu s absolutním klidem (alespoň tak působila navenek a na dálku J) proměňuje - 2:2. Následná hra pak zvedá oba trenéry z lavičky a vyhání je do jejich „chlívku“. Ve 37´ při nás stojí štěstí, když hosté nastřelují pouze břevno. V poslední minutě prvního poločasu ještě vystřelujeme na branku, střela ale míří mírně nad.

Druhý poločas začal nešťastně pro Rychtaříkovou, která běžíce a nic netuše narazila do „zdi“ v podobě soupeřky. Otřesena končí na trávě, po několika okamžicích se však zvedá a hraje dále (udělal by to i chlap?). V 51´ přichází střídání hostů: ↓5, ↑16.  V 55´ hosté zahrávají roh, který Renzová odvrací a pouští se na výlet na soupeřovu polovinu pronásledována čtyřmi protihráčkami. Bohužel její finální přihrávka byla příliš dlouhá, a tak z hezké akce nic nebylo. V 57´přichází nádherná soupeřova střela z dálky, pro nás ale naštěstí míří těsně vedle. V 60´ nekázeň na střídačce hostů si vyžaduje pozornost rozhodčího, následuje napomenutí. V 62´ Renzová dostává ukázkový bodyček, v hokeji by jistě vyvolal potlesk, ale na fotbale nemá co dělat. Jiného názoru je však rozhodčí (nebo možná celou situaci dobře neviděl), což vyvolává hlasitý komentář Koníčkové a ta za kecy dostává žlutou kartu. V 67´ kopou hosté rohový kop, který nejprve naše brankářka vyráží, k míči se však jako první dostávají hosté, střílí gól a opět se ujímají vedení 2:3. V 68´ je faulována Kupková, rozhodčí ale nechává hru běžet dál. Kupkové ruply nervy, oplácí a za oplácení vidí žlutou kartu. Dále to pak šlo s námi z kopce. V 70´ Renzová dostává křeč do lýtka a my jsme nuceny několik minut hrát v deseti. Následně se soupeř dostává do tlaku, zatímco my si připočítáváme pouze další zranění (Stoklasová), které si navíc vynutilo střídání a chvilkovou hru v devíti. V 78´po rohu hostů si špatně přebíráme hráčky, jedna zůstává osamocená a hlavičkou nám dává gól – 2:4. Následných 7 minut se snažíme ještě bojovat, ale konec utkání už patří soupeři. Nejprve v 85´nastřeluje břevno a pak ještě celkem povedená střela míří vedle naší branky. My si bohužel připisujeme už jen další zranění (Nedvědová). Jak se tak dívám na holky, jen málokterá (jestli vůbec některá, o něčem možná nevím) odchází ze hřiště beze šrámu a to je teprve začátek sezony!!!!

Velké díky patří našim věrným fanouškům, kteří umí nad naším výkonem přimhouřit oko. Díky také patří fotografovi, který nám snad brzy dodá fotoreportáž z utkání J.