Ženy doma porazily Trutnov 20.10.2013

Choceň – Trutnov

 

Součková

Hájková               Nedvědová        Renzová              Syrová K.

Janderová          Stodolová           Rychtaříková     Boudová

Kupková              Němcová (74´Kaválková)

 

POLOČAS:           2:0

KONEC:                3:0

Letošní podzim nám sice přinesl více fotbalového zklamání, než jsme čekaly, ale zato počasí nám přeje (na sluníčku 20oC). Dnešním soupeřem nám je Trutnov, který se díky naší letošní téměř střelecké impotenci, a jak známo „nedáš gól – nevyhraješ“ a tedy ztrácíš body, dostal v tabulce před nás. V minulých ročnících jsme ale favoritem bývaly spíše my. Utkání tedy slibovalo zajímavou podívanou.

Již v 9´ se nám daří hezká kombinace v podání Kupková – Němcová - Nedvědová, kdy poslední jmenovaná nastřeluje břevno. Následně se do kontaktu s míčem dostává také naše gólmanka, když kryje dva soupeřovy pokusy. Ve 22´ se k míči po dlouhém pasu dostává Kupková, která si s ním, ač atakována, umí poradit. Pro tentokrát ale ještě míč míří těsně vedle soupeřovy branky. Ve 24´ naši další vydařenou kombinaci rozjíždí Kupková, která míč předává Rychtaříkové, ta si naráží s Němcovou a střílí úvodní branku utkání – 1:0. Jsme na koni J. Ve 29´ se pouštíme do další akce po ose Rychtaříková – Nedvědová, která krásným balonem nachází Kupkovou. To nám přináší druhou branku, neboť Kupková umí zakončit s rozvahou a nedává tak gólmance žádnou šanci – 2:0. Soupeř nicméně nevěší hlavu. Chce také skórovat, jeho snahu však ve vápně luxusním zákrokem maří Renzová. Ve 33´ naše špatná přihrávka nabízí šanci soupeři, Součková je však jistotou v bráně. To potvrzuje i o minutku později. Ve 36´ rozjíždíme hezkou akci z levé strany, na druhou stranu si nabíhá Rychtaříková a svým pohybem si tak říká o míč, který dostává, ale zakončení míří bohužel jen do brankářky. V následných minutách se soupeř dostává do mírného tlaku. Poločas je zakončen střelou Nedvědové.

VSUVKA: Službu dnes měla Němcová, která si ji bude muset zřejmě zopakovat, aby se lépe naučila zavírat lahve na pití. K její smůle právě ona sáhla po špatně dovřené láhvi a o poločase, když se chtěla napít, na sebe celý sladký obsah vylila :D.

Za druhý poločas patří velký dík především Součkové, která nás nejednou v bráně podržela. V 52´ se nikdo nenabízí Hájkové, k míči se nakonec dostává soupeř (ten ho na rozdíl od nás zřejmě chtěl) a atakuje naši bránu. Skvěle chytající Součková ale vyráží a dorážka míří vysoko nad. My ale také chceme hrát! V 54´ Kupková dlouhým pasem nachází nabíhající Rychtaříkovou, ta se však nepouští do sprintérského souboje, nýbrž zasekává, přihrává Němcové, která střelou z první míří nad. V 58´ Stodolová svojí střelou rozvlnila síť soupeřovy branky, bohužel míč na síť dopadl z venku. Ve stejné minutě také hrozí soupeř, ale výborným výběhem si Součková i nadále drží čistý štít. V 61´ hosté 2x kopou velmi vydařený rohový kop (tedy alespoň z hlediska kopu). V 64´ přichází dvojí střídání hostů. V 66´ hosté rozehrávají trestný kop, který smrdí gólem. Situaci nakonec ale zvládáme. 68´ nás nejprve zvedá z lavičky. Z našeho pohledu totiž míč míří do branky a chceme se tak radovat z dalšího gólu, pak se ale zase smutně usazujeme – zdání klame. Soupeř si začíná budovat jemný tlak, ale góly dneska střílíme my! V 71´ si Stodolová ve středu hřiště říká o míč (konečně si někdo umí zařvat J), z první nahrává nabíhající Kupkové, která se tak dostává za obranu a opět s velkou rozvahou skóruje – 3:0. Následuje trojí střídání hostů (kde berou tolik hráček???). Soupeř si uvědomuje, že nemá cenu bránit výsledek, otvírá obranu a my se tak častěji dostáváme do zakončení. V 74´ dostává nabíhající Janderová míč za obranu, dobře vyběhlá brankářka ale maří její šanci. Ještě dorážíme, ale míč míří mimo. Následuje naše jediné střídání (↓Němcová, ↑Kaválková). V 76´ dostává žlutou kartu Hájková. V 77´ se dvěma rychlými nahrávkami dostáváme od půli až před branku, střelu ale gólmanka vyráží. V 78´ nastřelujeme břevno. V 86´ by mohla jít Kupková sama na bránu, to soupeřka nechce připustit a tak jí fauluje a vidí za to žlutou kartu. Utkání je zakončeno sprintem a střelou Nedvědové, na skóre to ale již nic nemění.