Muži A zvítězili v Heřmanově Městci 10.11.2013

 

10.11. 2013                        14. Kolo  Tlapnet krajského přeboru

 

FK JISKRA HEŘMANŮV MĚSTEC –  FK AGRIA CHOCEŇ

1 : 4 (1 : 3)

Sestava:                                                                                                                                

Gerčák

Coufal              Baborák               Chleboun                 Eisner (85‘ min. Dostál)

Hrubý (86‘ min. Kopecký O.)        Smola          Kopecký A.              Šabata (79‘ min. Hroděj)                                                             Souček (86‘ min. Konárek)                    Kaplan (71‘ min. Smejkal)

Branky: Chleboun, Kaplan, Hrubý 2                                                                             

Žluté karty: Souček, Kaplan, Smola

 

K již předposlednímu mistrovskému utkání jsme nastoupili na neupraveném malém hřišti v Heřmanově Městci. Čekalo nás těžké bojovné utkání, ve kterém vyhrávala bojovnost nad technikou. Již v 9‘ min. po rohovém kopu Kopeckého se vytvořila před bránou domácích mela, ve které se nejlépe orientoval Chleboun a nadvakrát doklepl míč do branky domácích 0:1. Snažili jsme se více o přesnější kombinaci a držení míče na našich kopačkách, ale terén to v některých fázích neumožňoval. Domácí se jednoduchými nakopávanými míči dostávali do šancí, které však zůstaly nevyužity. Až v 25‘ min. po jednom dlouhém autovém vhazování prodloužil útočník domácích míč hlavou na zadní tyč, odkud domácí vrátili před naši bránu, a nabíhající útočník domácích trefil odkrytou část branky 1:1. Ve 33‘ min. vybojoval míč na naší půlce Baborák, vyvezl ho a přesnou přihrávkou našel Hrubého. Ten se uvolnil a z úhlu vystřelil, avšak brankář domácích střelu vyrazil a dobíhající Kaplan bez problémů zavěsil 1:2. Ve 42‘ min. po kombinaci Coufal, Hrubý trefil posledně jmenovaný nechytatelnou střelou do šibenice a zvýšil na 1:3. Za tento výstavní gól běžel poblahopřát k dnešnímu svátku trenérovi, což bylo v tomto okamžiku na místě. „Lepší dárek si trenér Evžen Kopecký nemohl přát“.

Do druhé půle jsme nastoupili s větším odhodláním pro lepší a přesnější kombinaci, což se kupodivu dařilo a po několika pěkných akcích jsme se dostali i do vyložených gólových šancí. Některé pěkné akce narušovala také tvrdá hra domácích, kteří hráli již první půli na hranici regulérnosti a jen benevolencí rozhodčích dohráli tento zápas v jedenácti hráčích.   

Jedna gólová akce přišla v 77‘ min., kdy Smola krásně vysunul Hrubého, a ten byl v zakončení nekompromisní. Jeho přehození nad vyběhnuvším brankářem domácích znamenalo vedení 1:4. Po tom se postupně dostali na hřiště všichni náhradníci a z nich se dvakrát ve vyložené šanci ocitl Hroděj, který se však nezachoval jako zkušený matador. Poprvé v 83‘ min. trefil těsně vedle domácí tyče a hned nato se ocitl sám před brankářem domácích, ale ten jeho pokus o vstřelení branky chytil. Děkujeme chlapcům za obětavý, bojovný výkon na těžkém terénu a malém hřišti, s kterým se dokázali vypořádat. Také patří poděkování hrstce fanoušků, která v nejtěžších chvílích dokázala naše chlapce povzbudit a dotáhnout je tak do vítězného konce. Věříme tak, že tento výsledek bude pořádným tahákem na poslední mistrovské utkání doma s Litomyšlí – již tento týden v sobotu od 13,30 hod.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       (nov)